04 december 2019 

Nieuw samenwerkingsverband tussen Stimulus en RSG ’t Rijks

Nieuw samenwerkingsverband tussen Stimulus en RSG ’t Rijks

Vanaf heden zullen Stimulus en RSG ’t Rijks de handen officieel ineen slaan door een direct samenwerkingsverband met elkaar aan te gaan. Beide partijen zijn erop gebrand om jonge sporttalenten alle faciliteiten aan te bieden om het talent optimaal te benutten.

RSG ’t Rijks is aangesloten bij de stichting LOOT en heeft de status van topsporttalentschool. Deze status zorgt ervoor dat zij speciale faciliteiten aan topsporters mogen bieden waardoor studie en topsport op een goede manier met elkaar gecombineerd kunnen worden. Speciale faciliteiten voor LOOT-leerlingen op ’t Rijks kunnen onder andere zijn: vrijstelling van bepaalde lessen zodat je tijd hebt om je huiswerk te maken of juist kunt gaan trainen onder schooltijd. Daarnaast is een persoonlijk aangepast rooster mogelijk om uitgevallen lessen eventueel op een ander tijdstip in te halen. De LOOT-leerling kan vrijaf krijgen voor deelname aan wedstrijden, toernooien en trainingsstages. Ten slotte kan er zelfs vrijstelling van eindexamenvakken verkregen worden en het eindexamen kan gespreid worden over twee jaar.

Stimulus Personal Health Center speelt perfect in op de wensen en behoeften van RSG ’t Rijks om een aantal van deze faciliteiten aan de LOOT-leerlingen te kunnen bieden. Zo zijn er de laatste jaren al veel LOOT-leerlingen die een fysiek trainingsprogramma bij Stimulus volgen maar zo zijn er ook meerdere talenten zonder LOOT-status mede dankzij de bijdrage van Stimulus in de LOOT-klas terecht gekomen. Naast vaste trainingen in de praktijk in Bergen op Zoom, geeft het Stimulusteam ook jaarlijks les op ’t Rijks aan de LOOT-leerlingen over fysieke training en voeding.

Met de samenwerking tussen Stimulus en RSG ’t Rijks zullen beide partijen een extra stap zetten in het begeleiden en faciliteren van talenten in hun sport in combinatie met de studie. Hierdoor zal het gehele niveau van de topsportbegeleiding in West-Brabant stijgen en kan ieder kind een kans krijgen om het gekregen talent volledig te laten ontpoppen.

Reactie plaatsen