20 februari 2020 

12 jaar en al Paralympisch kampioene, Suzie Pellis kan erover meepraten

12 jaar en al Paralympisch kampioene, Suzie Pellis kan erover meepraten

Suzie Pellis van nog maar 12 jaar oud, zwemt nu al de prijzen bij elkaar als een ware topper voor haar zwemclub Hieronymus te Roosendaal. Ze wist in december meerdere gouden medailles te veroveren op het NJJK (toernooi tot 17 jaar) en pakte vervolgens 3x een bronzen en 2x een zilveren medaille op het ONK. Als klap op de vuurpijl pakte ze een gouden medaille op de 200 meter wissel en kroonde ze zichzelf als Nederlands Paralympisch kampioene.

Suzie heeft een aangeboren afwijking waardoor ze maar 1 volledige arm heeft. Onder behandeling bij een specialist in Utrecht werd ze in eerste instantie doorverwezen naar Stimulus om de verkeerde rug groei te behandelen. Later is Suzie binnengestroomd als talent via de samenwerking met RSG ’t Rijks.

Suzie traint tweemaal per week in de talentklassen. Ze doet dat onder begeleiding van Simon waarbij rekening gehouden wordt met alternatieve krachttrainingen. Krachttraining met 1 hand kan namelijk soms voor wat uitdagingen zorgen.

Simon kwam vanaf het begin af aan meteen met oplossingen die leidde tot meer mogelijkheden. Dit maakte bij de Utrechtse prothese specialist zoveel indruk, dat ze naar beeldmateriaal vroegen om tijdens hun cursussen en lessen als voorbeeld te gebruiken.

Mede onder begeleiding van Stimulus gaat het dus erg goed met Suzie. Op korte termijn heeft ze als doel om 100% klaar te zijn voor het ONK in juni. Als we vragen naar haar toekomstdroom is het antwoord kort maar krachtig ‘De Paralympische Spelen in Parijs 2024’.

Team Stimulus is uiteraard trots op talenten als Suzie en we vinden het ontzettend gaaf om iemand met zo’n drive en ambitie te mogen begeleiden. Ben jij een talent of heb jij een zoon of dochter met talent in de sport? Neem dan gerust contact met ons op via 0164-760074 of info@stimulusboz.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Reactie plaatsen