Topsport en talent begeleiding te Bergen op Zoom bij Stimulus

Onze aanpak

"Hard work beats talent when talent doesn't work hard"

Hoe maak jij het verschil?

Iedere topsporter traint hard. De vraag is dus waar jij het verschil gaat maken. Als wij de trainingsprogramma’s van veel sporters bekijken zijn er meestal veel punten waar nog winst op kan worden behaald. Een goede methodiek en structuur ontbreekt om de topsporter steeds doelgericht naar een hoger niveau te brengen. Stimulus heeft een methodiek ontwikkeld om de sterkte en zwakke punten in kaart te brengen om vervolgens zowel de sterke als de zwakke punten te kunnen verbeteren.

Stimulus stelt samen met jou, en eventueel andere trainers, doelen op die het uitgangspunt zijn voor de begeleiding. Dit doen we voor ieder individu op ieder niveau.

Wat hebben wij te bieden?

Alle sporters kunnen bij ons topsport begeleiding krijgen. Door gebruik te maken van goede begeleiding en top faciliteiten weten wij jou naar een hoger niveau te brengen!

De trainers bij Stimulus hebben extra kwaliteit vanuit hun achtergrond uit de topsport. Ze hebben zelf op (inter)nationaal niveau hun sport bedreven. Daarnaast zijn de trainers opgeleide fysiotherapeuten (en manueel of sportfysiotherapeuten). Deze combinatie maakt de begeleiding krachtig omdat er snel gehandeld kan worden bij eventuele pijn en blessures. Daarnaast geeft de achtergrond als fysiotherapeut specifieke kennis en kunde op het gebied van de fysiek van de sporter. Bekijk hieronder hoe wij te werk gaan!

Testen voor topsporters en talenten te Bergen op Zoom

Testen

Topsport begeleiding van Stimulus biedt individuele begeleiding op basis van de volgende aspecten:

 • Stabiliteits en coördinatie testen
 • Krachttest
 • Sport specifieke tests
 • Algemene metingen
 • Elke 3 maanden opnieuw testen / evalueren / bijstellen
                   
Fitness voor topsporters en talenten te Bergen op Zoom bij Stimulus

Training

 • Samenstellen van trainingsprogramma op fysiek gebied aan de hand van de testuitslagen
 • De programma’s worden sport specifiek ingericht. Terugkomende aspecten zijn vrijwel altijd krachttraining, stabiliteit en coördinatie en mobiliteit.
 • De sporter traint onder begeleiding van de topsport trainer. Indien de topsport trainer heeft beoordeeld dat er voldoende eigen vaardigheid aanwezig is bij de sporter mag deze ook zelfstandig trainen.
 • Periodisering van de trainings- en wedstrijdprogramma’s in overleg met de atleet en coach.
 • Dit gaat om het jaarprogramma, het periodeprogramma en het weekprogramma.
Fysiotherapeutische ondersteuning voor topsporters en talenten te Bergen op Zoom bij Stimulus

Fysiotherapeutische ondersteuning

 • Bij aanvang wordt er een fysiotherapeutische screening gedaan waarbij ingeschat wordt wat het belastbaarheid niveau is.
 • Als de sporter een pijntje of klacht heeft wordt er ingeschat wat het niveau van deze klacht is. Aan de hand hiervan kan er besloten worden of er getraind kan worden, oefeningen gedaan kunnen worden, behandeling nodig is of dat er doorverwezen moet worden naar een specialist of sportarts voor verder onderzoek.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!