13 december 2019 

11 kilo lichter traint Albert ondanks zijn artrose elke week 2 x 10 km op de crosstrainer.

11 kilo lichter traint Albert ondanks zijn artrose elke week 2 x 10 km op de crosstrainer.

Door artrose en broze botten kwam Albert (59 jaar) volgens de ziekenhuizen niet in aanmerking voor een nieuwe knie, omdat deze ingreep te risicovol zou zijn voor zijn been. Daarnaast kwam er ook nog eens de constatering van ‘diabetes’ bij op het bord van Albert. Toch had Albert maar een kleine duwtje in de goede richting nodig om meer te bewegen voor zijn gezondheid.

‘De kilo’s moeten eraf’ zei de huisarts van Albert, en deze zin is Albert hierna niet meer vergeten. Momenteel is er maar liefst al 11 kilo af bij Albert en verbetert hij onder begeleiding van Huub wekelijks met zijn prestaties in de trainingszaal. ‘Gezond blijven, en in beweging blijven voor mijn knie met artrose zijn van essentieel belang. Als ik stil ga zitten met de knie, dan is dat heel slecht. De kilo’s eraf is mooi meegenomen.’ vertelt Albert.

Momenteel sport Albert 2x per week bij ons. ‘In het dagelijks leven voel ik me fit en ik heb er plezier in. Ik kijk altijd uit naar de fitness, en heb nog nooit met tegenzin gesport hier bij Stimulus. Het voornaamste is dat ik me er goed bij voel.’ aldus Albert, die wekelijks zijn doelen verbeterd onder begeleiding van Huub. ‘Bijvoorbeeld op de crosstrainer. Ik probeer elke week weer meer kilometers te maken. Ik zit nu op 10 km! Fietsen hetzelfde, ik probeer voor mezelf elke week weer persoonlijke records te halen. Als ik zo’n record haal, ga ik met een goed gevoel weg. En als ik er onder zit, ook niet erg. Dan heb ik toch weer lekker gesport.’

Momenteel is Huub aan een nieuwe therapie bezig die hij op een cursus heeft geleerd en die werpt zijn vruchten af. ‘Pijnvrij gaat niet, maar zo min mogelijk pijn hebben we al samen bereikt. Ik kan nu zelfs al op mijn slechte knie staan, dit was voorheen onmogelijk. Ik vind het team van Stimulus vrolijk, aangenaam en begripvol. Altijd vriendelijk, een luisterend oor en ik houd van de persoonlijke benadering. Dit geeft weer extra motivatie om te trainen, ik zou Stimulus voor iedereen aan willen raden!

Wilt u net als Albert ook meer bewegen voor uw gezondheid? Neem dan een kijkje op onze website, mail naar info@stimulusboz.nl of bel naar 0164-760074. Het Stimulus team helpt u graag met de persoonlijke begeleiding die u nodig heeft om uw doelstellingen te behalen. Gewicht verliezen of omgaan met een aandoening zoals Artrose, wij staan graag voor u klaar!

               

Reactie plaatsen