Dankzij Stimulus ben ik echt een stap hoger gekomen op een niveau waarvan zelfs ik soms een glimlach krijg!

Dankzij Stimulus ben ik echt een stap hoger gekomen op een niveau waarvan zelfs ik soms een glimlach krijg!

In november 2017 overbelastte Rob zijn knie flink na het golfen, nadat hij heel zijn leven al voorzichtig moest zijn in verband met een ongeluk toen hij 8 jaar was waarbij hij zijn knie verbrijzelde. Hierdoor zette Rob een flinke stap terug in zijn doen en laten in het dagelijks leven, maar daar kwam september 2018 verandering in.

Rob kwam in september 2018 bij Stimulus terecht. Tijdens het intakegesprek bespraken we de huidige situatie en het plan om vervolgens intensief aan de slag te gaan met de revalidatie van zijn knie. Rob revalideerde tweemaal per week met de gedachte dat er volgens de fysiotherapeuten nog verbetering uit te halen viel. Het ging al snel wat beter, maar op het werk was het maar net voldoende om goed te functioneren. Een ‘trainingskamp’ van een maand volgde, zoals Rob het zelf noemt.

Heel de maand november is hij samen met het Stimulus team heel intensief aan de slag gegaan om de knie naar een hoger niveau te tillen. Dit bracht het nodige resultaat met zich mee en vanaf december vervolgde Rob zijn traject met tweemaal sporten in de week. Nu is hij weer 95% op het niveau van vroeger zoals hij het zelf mooi in percentages aangeeft. ‘Ik kan weer dingen die ik anders niet kon. Door al die oefeningen en begeleiding, heb ik dit kunnen doorzetten. Ik vind er eigenlijk niks aan en om te trainen sta ik niet te juichen. Maar met discipline om te blijven trainen, is de beloning er; met een bijna pijnvrije knie doen wat ik leuk vind.’ Aldus Rob.

‘‘Dankzij Stimulus ben ik echt een stap hoger gekomen op een niveau waarvan ik zelf soms een glimlach krijg en dat wil ik zo vasthouden. Ik word sterker en kan steeds meer doen wat ik eerst niet meer kon na mijn blessure. Ik ben dankbaar dat ik daar beland ben. Jeroen zei gelijk: ‘Er is zeker iets uit te halen door de rest van de spieren rondom je knie te trainen.’ Als je onder begeleiding bezig bent, dan zijn ze streng maar dan merk je wel dat ze er echt verstand van hebben.’’ aldus Rob. Ten slotte en mede dankzij Stimulus heeft Rob zijn droom om te golfen zeker nog niet opgegeven!

Ben je na een ongeluk of blessure niet meer in staat te functioneren op het niveau dat je gewend was en beperkt dit jou in het dagelijks leven? Wij van Stimulus gaan graag het gesprek met je aan om te kijken naar mogelijke oplossingen. Neem een kijkje op onze website, mail naar info@stimulusboz.nl of bel naar 0164-760074 voor meer informatie.

Reactie plaatsen