Regels praktijk vanwege Coronavirus


Beste klant,

Vrijdag 1 mei 2020 hebben fysiotherapiepraktijken toestemming gekregen om hun activiteiten weer op veilige en verantwoorde wijze op te schalen. Onze beroepsvereniging, het KNGF, heeft hiervoor een stappenplan opgesteld met betrekking tot de fysiotherapeutische dienstverlening en de hygiëne binnen de praktijk. Graag delen we enkele belangrijke punten met u. 

 • Alle patiënten kunnen weer de benodigde zorg krijgen van de fysiotherapeut. Indien nodig mag de behandeling ook weer in de praktijk plaatsvinden.

Daarnaast zijn de volgende vragen van groot belang:

  - Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)? 

  - Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad? 

  - Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten? 

  - Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld? 

Indien al deze vragen door u met NEE beantwoord worden bent u welkom bij ons op de praktijk. Indien u deze vragen met JA beantwoord zal de behandeling op afstand of bij u thuis moeten plaatsvinden. Indien wij bij u thuis komen voor behandeling dan zal dit met de noodzakelijke beschermingsmiddelen zijn.
 

De praktijk heeft in aanvulling op het algemeen geldende hygiëne protocol ook zelf een protocol opgesteld waar u zich als klant aan dient te houden.

 • Probeer in de praktijk de 1,5 meter afstand te bewaren. Alleen uw fysiotherapeut mag dichter bij u in de buurt komen indien dat noodzakelijk is voor de behandeling.
 • Wij vragen u een mondkapje te dragen in onze praktijk.
 • Beperk de tijd in de wachtruimte. Wacht buiten de praktijk of in de auto en neem pas 2 minuut voor aanvang van de behandeling in de wachtruimte plaats.
 • De wachtruimte is aangepast zodat ook hier 1,5 afstand bewaard kan worden. Tevens is alle lectuur uit de wachtkamer weggehaald
 • In de wachtkamer dient u uw handen direct bij binnenkomst te desinfecteren met het daarvoor beschikbaar gestelde desinfectiemiddel.
 • Kom bij voorkeur alleen naar de behandeling. Mocht u met meerdere mensen komen, dan dienen zij buiten de praktijk (in de auto) te wachten.
 • U neemt twee schone en gewassen handdoeken mee naar de praktijk: één groot badlaken voor op de behandelbank en één kleine handdoek indien u op uw buik moet liggen tijdens de behandeling.
 • In verband met de extra te nemen hygiënische maatregelen kan het voorkomen dat uw behandeling iets korter duurt dan u gewend bent.
 • Probeer na afloop van uw behandeling zo snel mogelijk te vertrekken.
 • Probeer zo min mogelijk van het toilet gebruik te maken.

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Indien u nog vragen heeft kunt u deze altijd telefonisch of tijdens de behandeling stellen. Wij zien u graag terug op de praktijk want wij hebben het helpen van klanten de afgelopen tijd toch wel erg gemist!


Vriendelijke groet,

Team Stimulus