Bikefitting

Om al deze zeer specifieke begeleiding op basis van jouw lichaam en prestaties uit te voeren, is het ontzettend belangrijk dat je materiaal in orde is. Dit betekent niet alleen dat je zo veel mogelijk geld dient te besteden aan een fiets, elektrisch schakelen of dure carbon wielen… dit zijn de zogenoemde “marginal gains”. 

 

Wat absoluut géén “marginal gain” is, is je houding en positie op de fiets. Je houding (fietspositie) zorgt ervoor dat je pijnvrij en probleemloos kunt fietsen. Dit wil zeggen dat rugpijn, tintelende voeten, nekpijn, tintelende vingers en natuurlijk zadelpijn er dus NIET bij horen en we met luttele millimeters je eventuele pijn of problemen kunnen wegnemen.

 

Wat Stimulus en Studio Velo je aanbieden is een complete “Bike Fitting” waar we +/- 2 uur mee bezig zijn. Dit houdt in dat aan de hand van de bouw van jouw lichaam bepaald wordt wat de “ideale” positie van je zadel en stuur is. Dit doen we in de vorm van een meting van jouw lichaam en ledematen. Armlengte, voetgrootte, binnenbeen lengte, romplengte en zelfs jouw schouderbreedte worden opgemeten. Samen met de intensiteit waarop je de fiets gaat gebruiken bepalen we dan de “ideale” houding. 

 

Gek genoeg is deze houding niet meteen “ideaal”. Om de voor jouw “ideale” houding te creëren, meten we de resultaten direct in een dynamische pedaalanalyse. Hierdoor zit je bij ons sowieso 10-20 minuten onder inspanning in je nieuwe houding en kunnen we tijdens de test de zitpositie veranderen tot we de juiste verhouding tussen prestatie en comfort hebben bereikt.

 

Aan het einde van deze metingen komen we meer dan regelmatig tot de conclusie dat we tussen de 5% en 15%(!) vermogenswinst hebben behaald. Om dit in een perspectief te plaatsen kun je voor €400 een Ceramic Speed derailleurkooi kopen, die je 3% vermogenswinst op zou leveren. En deze “winst” is eigenlijk het beperken van het verlies van vermogen, omdat je zelf niet verandert. Belangrijk dus om ook de basis, in de vorm van je houding, goed te hebben alvorens je met een specifiek doel gaat trainen. Stimulus Personal Health Center en Studio Velo hebben de armen ineen geslagen om jou hierbij van een compleet pakket te kunnen voorzien en wij helpen je dan ook graag.