Over Inge van der Kaaden

Inge van der Kaaden (diëtetiek)

Ik heb de HBO opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond en aansluitend de post HBO opleiding sportdietetiek gevolgd en mezelf gespecialiseerd als sportdietist.

Vervolgens heb ik mijn eigen praktijk opgestart, waar ik me voornamelijk richt op sport in combinatie met voeding, (ernstig) overgewicht en veel voorkomende welvaartsziekten zoals diabetes mellitus (suikerziekte), hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol.

Ik vind het een uitdaging dat mijn klanten/ patiënten hun doel op een verantwoorde en gezonde manier behalen en hiervan op lange termijn van kunnen blijven profiteren.

Uit ervaring merk ik dat door enkel voedingsadvies te geven en mijn klanten/ patiënten hierin te begeleiden ze niet tot een optimaal eind resultaat komen. Het net zo belangrijk aandacht te besteden aan eetgedrag, leefstijl en bewegen. Dit is ook de reden dat ik de post-HBO opleiding cognitieve gedragstherapie heb afgerond, dit geeft een goede aanvulling op het totaal plaatje van mijn visie om klanten/ patiënten optimaal te kunnen begeleiden en helpen zijn of haar doel te behalen.