17 augustus 2021 

Ervaring met Cycling Progression Program

Ralph startte als eerste aan het Cycling Progression Program. Hij deelt graag zijn ervaring met dit programma.

Wij vroegen Ralph wat zijn doel was toen hij ging starten met het traject.
“Ik heb me laten overhalen dit jaar de Marmotte Granfondo te fietsen in Frankrijk.  Dit is een uitdaging op de racefiets van in totaal 175 km met 5000 hoogtemeters. Toen ik hier ja op zei, had ik geen idee of dit überhaupt voor mij was weggelegd aangezien ik de nodige fietskilometers hiervoor miste”

Waarom heb je voor CPP gekozen?
“Ik wilde in het begin graag weten waar ik stond qua conditie en uithoudingsvermogen om te bepalen of dit een uitdaging was die ik aan moest gaan. En zo ja, wilde ik weten hoe ik hiervoor het beste kon trainen en waar ik mijzelf op moest focussen qua trainingsarbeid en intensiteit. Ik had ook een nieuwe racefiets aangeschaft, maar had geen idee of deze goed stond afgesteld op mijn lichaam”.

Wat zijn je ervaringen tot nu toe?
“Mijn ervaringen zijn zeer positief, er was een goede basischeck en er werden gelijk spijkers met koppen geslagen: er werd een afspraak gemaakt met Studio Velo voor een bikefitting. Deze bikefitting leverde verrassende resultaten op en ik kreeg mij fiets direct terug met een aantal grote aanpassingen. Gelijk merkte ik al dat ik beter in staat was om aanzetten te maken. Een uitgekiend trainingsschema is hier aan toegevoegd. Dit schema kon ik via een live koppeling overal inzien. Iedere maand had ik een persoonlijk contact moment waarna het schema weer aangepast werd voor een optimaal rendement.

Daarnaast is er een ftp test gedaan om te zien wat mijn vermogens waren aan het begin van het traject. Nu richting het einde gaan we weer een meting doen om te zien wat de progressie is geweest. Tussentijdse vragen zijn geen enkel probleem en ook bij een blessure, in mijn geval bij de hamstring, had Mart dit zo opgelost met behulp van dry needling. Super”.

Wat heeft CPP voor jou tot nu toe al verbeterd?
“In vergelijking met de start ben ik nu veel beter in staat om lange ritten goed vol te houden met een mooi vermogen. Dit is nodig omdat mijn uitdaging inhoud dat ik ongeveer 9 uur op de fiets zal zitten. Ik weet nu: alleen zo hard mogelijk fietsen heeft niet altijd het beste resultaat! Ik weet waar ik op moet letten tijdens de trainingsrondes en met mijn nieuwe fietsafstelling merk ik geen tintelingen meer in mijn handen en heb ik het gevoel meer kracht te kunnen zetten op de pedalen. Door middel van de op maat gemaakte fitness activiteiten is ook mijn lijf nu beter bestand tegen rugklachten en andere pijntjes”.

Waarom zou je het anderen aanraden?
“Wanneer je een goede basis wilt laten leggen voor een uitdaging die je aan wilt gaan, of wanneer je gewoon jezelf wil verbeteren dan raad ik de CPP van harte aan. De goede en enthousiaste begeleiding van Mart en Wouter maakt dat je weet dat je met de juiste dingen bezig bent en nog meer zin krijgt om het beste uit jezelf te halen”.

Ben je na het lezen van Ralph zijn ervaringen ook benieuwd naar wat het Cycling Progression Program voor jou kan betekenen neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 0164-760074 of via email: Marthofmans@stimulusboz.nl

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down